oefentherapie - bekkentherapie
slaaptherapie - psychologie
psychosomatiek therapie

PRAKTIJK 't HOOGEVELD

  • Gezondheidscentrum de Poort vanaf de vide

Weer in balans komen

Stress, overbelast, gespannen, uit balans, burn-out, onverklaarde lichamelijke klachten, psychosomatische klachten?

Ervaar je stressklachten of onverklaarde lichamelijke klachten? Ben je overbelast of uit balans geraakt? Wil je grip krijgen op de stressoren die je klachten uitlokken of in stand houden? Dan kan psychosomatiek therapie je helpen om de veerkracht van lichaam en geest te herstellen en grip te krijgen op je klachten en je leven.

In onze cultuur krijgen we als mens steeds vaker te maken met klachten die voortkomen uit stress. Een te hoge werkdruk, teveel drukte thuis, ingrijpende gebeurtenissen in ons leven, zorgen, problemen, piekeren, conflicten of dagelijkse ergernissen kunnen stress opleveren. Wij kunnen daardoor uit balans raken. Veel en langdurige stress kan psychische en/of lichamelijke klachten veroorzaken zoals spanningshoofdpijn, hyperventilatie, angst- en paniekklachten, nek- schouder- armklachten, overspanning, burn-out, depressieve stemming, slaapproblemen, chronische vermoeidheid, fibromyalgie, whiplashklachten, enz. Voor mensen met stress- en psychosomatische klachten biedt de erkende en gespecialiseerde psychosomatiek therapie een bewezen effectieve en integrale lichaam-geest behandeling. Daarin worden de lichamelijke klachten in verband gebracht met psychosociale stressfactoren. Dat kunnen zowel factoren zijn die de klachten uitlokken als in stand houden. Het kunnen ook factoren zijn die iemand kwetsbaar maken voor stressklachten. Herken je meerdere van onderstaande stresssymptomen, dan is psychosomatiek therapie vast iets voor jou.

Lichamelijke symptomen van stress

Aanhoudende moeheid, slaapproblemen, gespannen nek- schouder- en armspieren, spanningshoofdpijn, lage rugpijn, misselijkheid, maag- darmstoornissen, verminderde weerstand, pijn of druk op de borst, benauwdheid, duizeligheid, hartkloppingen, verhoogde bloeddruk.

Psychische symptomen van stress

Niet meer tot rust komen, gejaagdheid, concentratievermindering, vergeetachtigheid, piekeren, besluiteloosheid, prikkelbaarheid, irritatie, somberheid, angst, niet meer kunnen genieten, lusteloosheid, desinteresse, onzekerheid, verminderd zelfvertrouwen.

Gedragsmatige symptomen van stress

Minder presteren, meer fouten maken, chaotisch gedrag, uitbarstingen van woede of huilbuien, bijna ongevallen, meer roken, overmatig alcoholgebruik, toegenomen gebruik van slaap- en kalmeringsmiddelen, vermijden van sociale contacten.

Psychosomatiek therapeuten zijn holistisch psychosomatisch (fysio-, oefen) therapeuten, die zich landelijk en regionaal verenigd hebben in Netwerk Psychosomatiek Nederland en Netwerk Psychosomatiek Twente. Zij helpen je de veerkracht van lichaam en geest te herstellen, klachten en oorzaken ervan op te lossen of beter te hanteren. Je krijgt nieuwe en verrijkende mogelijkheden aangereikt om je klachten, je leven en je gezondheid positief te beïnvloeden. Het gaat om het herstel van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en het aanpakken van de oorzaken of in stand houdende factoren van je klachten. Psychosomatiek therapeuten van ’t Hoogeveld bieden je een gepersonaliseerde en op maat gesneden combinatie van:

Meer informatie over psychosomatiek therapie vind je op:
www.solknet.com
www.npsn.nl
www.netwerkpsychosomatiektwente.nl