oefentherapie - bekkentherapie
slaaptherapie - psychologie
psychosomatiek therapie

PRAKTIJK 't HOOGEVELD

  • Enny Versteeg in Gezondheidscentrum de Poort

Een nare gebeurtenis achter je kunnen laten

Iets vervelends meegemaakt en daar nog steeds klachten van? Een krenking op het werk, een ongeval, een moeilijke bevalling, een paniekaanval op de weg of in een winkel?

Een behandeling met EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) kan je helpen om een nare gebeurtenis te verwerken en de emotionele lading ervan te neutraliseren. EMDR kan stressklachten naar aanleiding van een nare gebeurtenis verminderen en zelfs laten verdwijnen. Er wordt gewerkt met herinneringen die als belastend worden ervaren. De therapeut bespreekt met je welke ervaringen je weer meer vertrouwen in jezelf, de ander en het leven kunnen geven.

Eén of enkele EMDR behandelingen is dan meestal afdoende. In combinatie met interventies uit de psychosomatiek therapie of psychologische hulp kan EMDR je helpen om sneller van je klachten af te komen.

Bij zwaardere problematiek, gecompliceerde trauma’s en PTSS (post traumatische stress stoornis) wordt een doorverwijzing naar een daarin gespecialiseerd psycholoog met je overlegd. Alle therapeuten van praktijk ’t Hoogeveld werken volgens een stepped care model en Beslisboom Psychosomatiek, op basis waarvan je terecht komt bij de minst belastende, maar meest passende vorm van therapie.

Voor meer info:
EMDR opleiding
www.emdr.nl